«På Cuba har vi gjort en revolusjon. Det er det som trengs i USA» sier en kubansk aktivist i Miami!

Det er ikke ofte du hører stemmer i Miami som våger å forsvare det revolusjonære Cuba, men de finnes.

cubanske aktivisten Michael Martinez i Miami

“På Cuba har vi allerede gjort en revolusjon. Det er det som trengs i USA, sier den cubanske aktivisten Michael Martinez i Miami.

På Twitter sirkulerer en video der journalisten Sandra Peebles på Univision-kanalen i Miami intervjuer en ung cubaner iført Che-flagg. Journalisten spør hvorfor han ikke drar til Cuba hvis han liker Che og kommunisme. Et klassiske spørsmålet, aktivisten svarer følgende: «På Cuba har vi allerede gjort en revolusjon. Det er det som trengs er her i USA, «, svaret hans gjør hun målløs.

Det handler om at Michael Martinez og Cubain informasjon ringer ham. Han er en ung cubaner som forsvarer den cubanske revolusjonen og protesterer i Miamis gater mot det ensidige og ekstremt negative bildet som blir gitt av Cuba. Han snakker om avisenes holdning til Cuba og mennesker som ham som forsvarer revolusjonen.

“Er de eksil-cubanere i Florida virkelig i eksil, som du sier? Nei, eksil-cubanerne i Miami er ikke i eksil… eksil gjelder for fagforeningene fra Honduras og Colombia som blir angrepet og lider og som virkelig blir forfulgt. Hva slags eksil er det snakk om når de drar på ferie til det samme landet som de påstår forfølger dem? ” sier Martinez videre.

Martinez snakker om uærlige mennesker som youtuber Alex Otaola som støtter blokaden mot Cuba, samt restriksjoner på reise- og pengeoverføringer til øya. Samtidig som han hevder at «embargo» ikke forårsaker varemangel blant befolkningen. Martinez sier at mennesker som Otaola «skaper grobunn for terrorisme mot Cuba», noe som blant annet er et resultat av angrepet på Cubas ambassade i Washington for noen uker siden. “Hvis de vil kjempe mot den kubanske regjeringen, gjør de det veldig dårlig. Fordi det de virkelig skader er cubanerne selv. «

Han leser en aktuell avisoverskrift: «venezuelanere og cubanere som blir betalt for å skape kaos i forbindelse med protester mot Trumps regjering». Og Martinez ler av den «enorme kraften som Cuba og Venezuela har,» mens han forsikrer om at det er en ren galskap. Enda mer falske nyheter uten sidestykke og minner om at det er USA som betaler for protestene i Venezuela, mens ingen kontrollerer protestene til de svarte i USA. De har gått ut i gatene for å stille spørsmål ved systemet som dreper dem.

Vi takker Michael Martinez for motet hans og for intervjuet med Cubainformacion. Vi fortsetter å gi stemme til de virkelige cubanerne i verden.

En Cuba ya hay una revolucion. Donde hace falta hacerla es en EEUU

Cubainformacion 20.06.11


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s