Til Norges utenriksminister: fordøm USAs sanksjoner!

Verden er dypt preget av en pandemi som tar liv og drastisk har endret hverdagen til folk flest. Norge er, som mange andre land, rammet av COVID-19. Midt opp i denne prekære situasjonen kjemper en rekke land, først og fremst Iran og Venezuela mot USA kriminelle sanksjoner og økonomiske terror. Dette hindrer dem i å få tak i medisiner og viktige utstyr til å kunne bekjempe viruset og helbrede syke.

Atter en gang viser Cuba at «en annen, solidarisk, verden er mulig», mens USA, Nato og EU vanskeliggjør kampen mot COVID-19 viruset. Under pandemien økes presset og virkningene av sanksjonene i en rekke land som allerede kjemper mot deres økonomiske terror og sanksjoner. Cuba som i nå 60 år har vært under USAs blokade, er det landet i verden som viser sin fulle solidaritet og humanistiske styrke- der kapitalismen mislykkes. Cubanske leger befinner seg i mange land for å bistå i kampen mot viruset med sine antivirale midler som har blitt brukt bl.a. Wuhan-utbruddet. Cubanske leger spilte en viktig rolle i kampen mot Ebola-viruset i Afrika i 2014. Flere land i verden ber igjen Cuba om bistand og stoler på at Cuba uansett hvilken situasjon de vil befinne seg i, vil stille opp. Internasjonal solidaritet er et prinsipp for Cuba og en av grunnpilarene i revolusjonen.

Norge er en trofast alliert av USA og må bruke sin posisjon til å fordømme måten USA utnytter krisen på. Det at USA styrker sanksjonene mot Iran, der viruset er ute av kontroll, er ensbetydende med folkemord. Flere steder i verden er folk allerede i gang med innsamling av signaturer for at USA i det minste kan lette på blokaden mot landene som berøres av det, i det minste i en tid som dette.

Vi i Cubaforeningen i Norge krever at utenriksministeren kommer på banen og fordømmer måten USA håndterer krisen på, krever at USA umiddelbart gjør en slutt på sine blokader og økonomisk terror. Verden, også Norge, er nå avhengig et dypt internasjonalt samarbeid på kryss og tvers av regjeringer og ideologier.

Cubaforeningen i Norge

Cihan Karakoc

Leder

26.03.2020


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s