Solidarisk hilsen til Cuba og ICAP

Til Cuba og vår samarbeidspartner ICAP (the Cuban Institute of Friendship with the Peoples)

Cuba viser solidaritet og humanistisk styrke – en støtte til verdens folk og et forbilde for andre.

Verden er nå preget av en pandemi som tar liv og drastisk har endret hverdagen til folk flest. Norge er som Cuba også rammet av COVID-19 viruset. Vi vil legge denne mørke perioden bak oss, og den uselviske internasjonalistiske innsatsen som Cuba viser, er allerede anerkjent og vil i alltid bli husket. Den nylige helsebrigaden til det ekstremt kriserammete Italia er et lysende eksempel.

Atter en gang viser Cuba at «en annen, solidarisk, verden er mulig», mens imperiet og kapitalismen vanskeliggjør kampen mot COVID-19 viruset verden over. Under pandemien økes presset og virkningene av sanksjonene i en rekke land som allerede kjemper mot deres økonomiske terror og sanksjoner. Cubanske leger befinner seg i mange land for å bistå i kampen mot viruset med sine antivirale midler som har blitt brukt bl.a. Wuhan-utbruddet. Cubanske leger spilte en viktig rolle i kampen mot Ebola-viruset i Afrika i 2014. Flere land i verden ber igjen Cuba om bistand og stoler på at Cuba uansett hvilken situasjon de vil befinne seg i, vil stille opp. Internasjonal solidaritet er et prinsipp for Cuba og en av grunnpilarene i revolusjonen.

Vi stoler på solidariteten, revolusjonens kraft, det cubanske folkets pågangsmot og vil ikke la motkrefter splitte oss. La oss fortsatt kjempe for at «en annen verden er mulig”.

Hasta La Victoria Siempre!

Solidarisk hilsen
Cubaforeningen i Norge

Cihan Karakoc
leder

 

 

 

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s