Energieffektiv bygning i Havana

Foto: Televisión Cubana

Et og et halvt år etter starten av prosjektet Energy Efficient Buildings (3XE) gjøres det fremskritt med å redusere energi- og fossilt brenselforbruk i det som vil bli et nasjonalt referanseanlegg i denne modaliteten, ved hovedkvarteret til Automation Company Integral, CEDAI, i denne hovedstaden.

Eksklusivt for det cubanske nyhetsbyrået fremhevet Hernández Castro, direktør for prosjektet, den fremtidige anvendeligheten til initiativet finansiert av EU, innenfor rammen av Euroclima plus, og dets innvirkning på andre sektorer av økonomien når det gjelder å generere en mellomstor bygningsmodell på Cuba som er energieffektiv.

Det antydet viktigheten av prosjektet, som fremmer kultur og nyskapende tenkning.

Som en del av handlingene for å gjøre om CEDAI-bygningen, som ligger på Avenida de los Presidentes (G), til et effektivt anlegg, understreket han at de planlagte solcelleanleggene vil bli satt i drift denne måneden, etter endt monteringsarbeid.

Ingeniøren kommenterte at bygningens energimatrise vil bli modifisert ved å generere omtrent 32 prosent av elektrisitetsbehovet fra fornybare kilder, for å kunne kompensere for deler av installasjonens forbruk og dekke det årlige behovet for elektriske kjøretøy.

Ankomsten av disse transportene forventes i første kvartal 2022, som vil bli innlemmet i selskapets kjøretøypark og hvis erstatning vil redusere forbruket av fossilt brensel med anslagsvis 18 tonn i året.

De er nesten fullført, spesifiserte han, de sivile og elektriske arbeidene til ladedelen av elektriske kjøretøyer, med et integrert styringssystem som vil tillate overvåking og verifisering av parameterne.

Hernández Castro mente at fremskritt ble gjort diskret i 2021 på grunn av pandemien, som truet ankomsten av hovedressursene til landet på grunn av innvirkningen på logistikkkjeder over hele verden.

3XE-initiativet har klart å lære opp nesten 190 spesialister, mange av dem kvinner, i spørsmål knyttet til energieffektivitet og fornybare energikilder i mellomstore bygninger.

Et annet resultat er rehabiliteringen av lokalene i Central Palace of Pioneers Ernesto Che Guevara, hvor barn vil bli undervist i kunnskap knyttet til disse fagene, gjennom vitenskapelig-tekniske aktiviteter.

Finansiert av EU og med støtte fra det spanske byrået for internasjonalt utviklingssamarbeid (AECID), sørger løsningen for transformasjon av systemene ved CEDAI-hovedkvarteret gjennom bruk av tiltak som bidrar til reduksjon av drivstoff fossilt brensel og utslipp av klimagasser.

Tribuna de La Habana, 03.02.2022


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s