USA øremerker millioner av dollar på å skape dårlige nyheter om Cuba

Washington, 31. januar (Prensa Latina) People’s World, en amerikansk venstreorientert avis, rapporterte at Det hvite hus øremerker millioner av dollar for å skape dårlige nyheter om Cuba og spre dem inne på øya.

Ifølge publikasjonen gir Washington penger til en gruppe organisasjoner for å bli overført til cubansk reell eller imaginær opposisjon, både i Cuba og andre land.

Journalist og politisk analytiker WT Whitney Jr., forklarte i en artikkel publisert i amerikanske medier at mottakerne finner eller finner opp informasjon som er ugunstig for Cubas image og deretter sprer den i stor kala.

Disse er hovedsakelig knyttet til cubanernes klager på mangel på dagligvarer, byråkrati, lave lønninger og påvirkningen til Covid-19- pandemien.

Gruppene som overfører penger fra USA til misfornøyde elementer på Cuba og andre steder er nøkkelen til denne kriminelle operasjonen, godkjent av Helms-Burton Act av 1996, forklarte aktivisten og forsvareren av Cuba.

Å blande seg inn Cubas indre anliggender bryter med folkerettens normer angående nasjonal suverenitet, kommenterte analytikeren.

Ifølge Whitney er National Endowment for Democracy en av de to store pengetilretteleggerne.

Grunnlagt i 1983, er det en ikke-statlig organisasjon finansiert eksklusivt av den amerikanske kongressen.

Stiftelsen er en av dem som mottok store beløp fra den føderale regjeringen for å gripe inn på Cuba i 2020, med summer fra 20 000 til 650 000 dollar.

Listen inkluderer 42 grupper, blant dem er Asociacion Diario de Cuba, National Democratic Institute for International Affairs og Cubalex, og det totale beløpet som ble gitt dem var på 5 077 788 dollar.

Utenriksdepartementets byrå for internasjonal utvikling er en annen gruppe som sender penger til kontrarevolusjonære krefter, forklarte han.

23. oktober 2021 rapporterte nettstedet «Cuba Money Project», drevet av journalisten Tracey Eaton, om utbetalingene som USAID hadde annonsert i september.

Det totale beløpet som ble levert til 12 organisasjoner var 6 669 000 dollar.

Prensa Latina, 31.01.2022


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s