Støtten til Cuba vokser i Colombia

Motstanden vokser i Colombia for å fjerne Cuba fra USAs liste over «stater som sponser terrorisme».

Bogota, 23. september (Prensa Latina) Den colombianske bevegelsen for solidaritet med Cuba (MCSC) uttrykte fredag ​​sin støtte til handlingene og initiativene for å be USA om å fjerne øya fra listen over land som sponser terrorisme.

«Ingenting ville være mer usammenhengende i USAs utenrikspolitikk at mens Cuba fullt ut støtter prosessen med total fred i Colombia, forblir Cuba uten noe grunnlag eller bevis på listen over land som sponser terrorisme,» uttalte bevegelsen.

De understreket at denne betegnelsen implementert av det amerikanske utenriksdepartementet påfører alvorlige konsekvenser for det cubanske folket for å dekke deres grunnleggende behov, i tillegg til den beryktede og kriminelle blokaden som er pålagt dem.

«Vi støtter president Gustavo Petros avvisning av den ubegrunnede og urettferdige implementeringen av Cuba som en påstått sponsor av terrorisme, resultatet av den skadelige medvirkningen og uttrykkelige anmodningen fra den colombianske staten ledet av den beryktede tidligere presidenten Iván Duque,» påpekte MCSC.

Vi tviler ikke på at regjeringen ledet av Petro, staten og det colombianske folket, vil det være nå mulig å reparere denne urettferdigheten, gjøre opp for Cuba og støtte dets folk.

Denne handlingen har stor betydning for å gjenopprette og utdype relasjonene mellom regjeringene og folkene i Colombia og Cuba, «som vi har forent oss med gjennom dype kulturelle og historiske bånd», konkluderte bevegelsen.

Petro selv beskrev fredag ​​Cubas inkludering på USAs liste som en «enorm internasjonal urettferdighet».


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s