Bli med på den internasjonale vinterbrigaden på Cuba

Invitasjon til Den Internasjonale Vinterbrigaden 2022-2023

Ønsker du å besøke Cuba og tilbringe den kalde norske vinteren på Cuba? Bli kjent med landet og folket? Lære deg om den cubanske revolusjonen og sosialismen sammen med kamerater fra hele Europa? Da har du en mulighet til dette i år!

Helt siden 1970 arrangerer nordiske solidaritetsorganisasjoner med Cuba en årlig «Nordisk Brigade». I år kommer denne brigaden til å vare i 20 dager, fra 14. desember til 2. januar. Solidaritetsbrigader er noe annet enn vanlig turisme, for målet her er ikke å feriere og slappe av, men å delta aktivt i det cubanske samfunnet, lære om Cuba, det cubanske folket, cubansk historie, kultur, politikk og Cubas økonomiske system. Dere kommer til å få muligheter til å snakke med cubanere, med representanter fra forskjellige deler av det cubanske samfunnet, organisasjoner, akademia og regjeringen om situasjonen og problemene i Cuba i dag, og om hvordan det cubanske samfunnet kjemper for sosialismen i Cuba og verden rundt. Brigadistene kommer også til å delta på flere dager med dugnadsarbeid på landet, sammen med lokale cubanske arbeidere og bønder.

Programmet kommer til å vise dere rundt 4 forskjellige provinser i Cuba: Artemisa, Havana, Mayabeque og Villa Clara, og hver dag kommer til å bli stappfull med unike og lærerike aktiviteter. Dere kommer til å høre om diplomatiske relasjoner mellom Cuba og andre land i verden, som USA og EU. Dere kommer til å lære om landbruket i Cuba, om industrien, utdanning, økologi og det berømte cubanske helsevesenet! Brigadistene kommer til å utforske menneskerettigheter i Cuba, dere kommer til å møte Føderasjonen for cubanske kvinner (FMC), besøke den Nasjonale senteret for seksualundervisning (CENESEX), og holde samtaler med LHBTQ+ aktivister og organisasjoner på Cuba. Brigaden kommer til å skje bare noen få måneder etter folkeavstemningen om den nye Cubanske familiekoden, som kommer til å være et viktig tema under turen.

Selvfølgelig, ingen brigade er komplett uten sosialisering og kulturell utveksling. Dere får mye tid til å prate og ha det gøy med likesinnede folk fra forskjellige europeiske land, og nyttårsaften får dere feire med solidaritetsorganisasjonene fra Australia og New Zealand, som utfører sin egen parallell «Brigada Cruz del Sur». Levende musikk, dans, cubansk mat og spill kommer til å garantere en spektakulær opplevelse på Cuba som dere aldri kommer til å glemme!

1. januar i Cuba er en nasjonal helligdag, for da markeres Revolusjonens seier, når den fascistiske regimet til Fulgencio Batista ble erstattet med en revolusjonær administrasjon. Brigadistene kommer til å få en unik mulighet til å delta på den offisielle markeringen og oppleve Kubas nasjonalballetten. I januar 2023 markeres også 170-årsdagen til Cubas nasjonalhelt José Martí. Livet hans, filosofien og verkene kommer også til å være viktige temaer under brigaden.

Alle medlemmer av Cubaforeningen under 30 år får 2 tusen kr i støtte for reisen.

Dette var oppsummeringen av programmet.

Fristen til å melde seg på brigaden er 6. november. Ta gjerne kontakt med Cubaforeningen i Norge enten gjennom e-mail (cubaforeningen@gmail.com) eller Facebook Messenger. Vi veileder deg gjerne sånn at du får all informasjon du trenger, samt en plass på brigaden!

Se innkalling og program som vedlegg nedenfor:


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s