Terje Enger er død

Nekrolog til Terje Enger 1938 – 2022

En riktig sosialist og Cubavenn er gått bort. Han ble 84 år og strevde med kreft de siste årene. Født inn i et politisk miljø på Bjølsen før krigen.

Terje var av generasjonen gutter som dro til sjøs etter konfirmasjonen, -det ble en ny “konfirmasjon” inn i de voksnes rekker. Han seilte på flere båter og for flere rederier, og en av turene skulle bli sjellsettende for han – han kom til Cuba, flere ganger og også i revolusjonsforberedelsene.

MS Siboney skulle ta Terje til Cuba mot slutten av 50-tallet. Navnet på båten, Siboney, var også navnet på en stor høvding i urbefolkningen på Cuba.

Terje lærte seg spansk via spanske tegneserihefter. Ved et landligge i Havanna tar Terje tannbørsten og passet i lommen og spaserer i land. Han hadde lest om Fidel Castro, og Terje ville bli revolusjonshelt

I nesten 60 år fikk han være med å styre Cubaforeningen som han også var med å starte i 1964 og i 16 år var han redaktør av bladet vårt. Et blad medlemmene har vært veldig glade i.

Han var også aktiv i SF/SV og hadde mange verv der gjennom årene. Men han hadde også forkjærlighet for biler, da kanskje helst motorer. Han jobbet hos Toyota i Oslo i mange år.

Det har vært et 84 årig langt liv som har vært aktivt fra start til slutt. Dette livet rakk han å få i bokform i 2021. Ei spennende bok ikke bare for hans nærmeste, men for alle som vil lære litt “levende” historie.

Det har blitt et tomrom etter Terje, sjøl om vi opplevde han som en stillfaren fyr, uttalte seg ikke unødig, men det som kom var vel gjennomtenk.

Vi minnes Terje i takknemlighet og våre tanker går til de nærmeste, familie og venner.

Cubaforeningen i Norge


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s