Viktig informasjon til deg som skal reise til Cuba

Skal du reise til Cuba eller har planer om det i fremtiden? Cubaforeningen orienterer om forholdene og det du bør være oppmerksom på.

Cuba er i en vanskelig situasjonen hvor det mest enkleste kan bli vanskelig å få skaffet seg på øya. Det er derfor viktig at du bringer med deg mest mulig av medisiner, vannfilter, solkrem, myggspray og alt annet du ellers vil ha bruk for ferie i en tropisk øy. I tillegg til hoteller hvor de fleste måltider som regel er inkludert, er mat, øl, vann tilgjengelig for reisende på hele Cuba og med mange private restauranter skal det gå bra.

Cubaforeningen har medlemmer som er bosatt på Cuba og kan bidra med hjelp og råd dersom problemer skulle oppstå. Ikke nøl med å ta kontakt.

Bank og valutasituasjonen er den største utfordringen du vil som regel møte som turist. Ta med Euro i cash når du drar til Cuba. Du trenger ca. 300 Euro pr. uke. Videre anbefaler vi at du tar med ett gebyrfritt visakort som for eksempel: Sant Ander, Bulderbank, Norwegian eller s-bank, da det kan bli mye småbeløp som betales med visakort.

Ta med en pc dersom du skal planlegge reisen videre eller foreta endringer av bussbilletter, hoteller osv. Helst kjøp og bestill alt ferdig før avreise fra Norge, og ha papirer og dokumentet skrevet ut da internet og printer kan bli et problem på Cuba. Vi anbefaler overnatting i hostel eller Casa de Particulares. Det er bedre, billigere enn hotell og en fin mulighet til å bli bedre kjent med cubanere på.

Valuta og betaling på Cuba

Alle supermarkeder er som regel MLC:  Det vil si at betalingen foregår i USD, du kan også betale med bankkort. Hosteller og Casa kan man betale i Euro, med kontanter. Restauranter og gatebutikker betaler du Cubansk peso. Vekslekurs 1 Euro = 120 peso i bank  (lange køer) ellers 1 Euro er ca. 160 peso.

Noen viktige adresser:

Kjøp av visum til Cuba: Cubaforeningen ordner med visum, send en epost til cubaforeningen@gmail.com  

Kjøp av bussbiletter på Cuba:  https://viazul.wetransp.com  ( kjøp gjerne fra Norge.)

Kjøp av hoteller på Cuba:    https://destinia.com       ( opprett bruker fra Norge.)

Cubaforeningen i Norge

Arne Husum  Tlf. 91870025, 5/11 2022,


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s