Cubas biotekniske industri har nok antivirale midler til å behandle COVID-19!

Eduardo Martinez, president of the state group BioCubaFarma. ACN Photo
Eduardo Martinez, president of the state group BioCubaFarma. ACN Photo

Cubanske helsemyndigheter offentliggjorde på fredag (13.03) ​​at de har nok reserver av et antiviral medikament som har blitt brukt til å behandle COVID-19 i Kina.

Eduardo Martinez, president for den statlige gruppen BioCubaFarma sa: “Vi mottar forespørsler fra en stor gruppe land som ber oss om å gjøre det tilgjengelig. Vi kan levere det uten å risikere mengden som kreves for landet.»

Selskapet produserer det antivirale Interferon alpha 2B, som er blitt kombinert med andre medisiner for å behandle coronaviruset. Den er produsert siden januar på det kinesisk-kubanske anlegget ChangHeber i den kinesiske provinsen Jilin.

Interferon er et av stjerneproduktene fra kubansk bioteknologi og har også som allerede har blitt brukt mot virusinfeksjoner som HIV, humant papillomavirus og hepatitt B og C.

BioCubaFarma sa at 15 land i Latin-Amerika, Europa, Afrika og Asia hadde bedt om informasjon eller levering av stoffet.

Eulogio Pimentel, direktør for Senter for genteknologi og bioteknologi Havanna (CIGB), sa at Cuba har et inventar til å behandle alle de smittede i Kina.

Direktører ved BioCubaFarma sa også at til tross for mangel som provosert av USAs blokade, er 22 medisiner klare til å imøtekomme koronaviruset, sikre.

Cuba har rapportert om fire smittede, tre italienske turister og en cubansk statsborger, med flere titalls andre i karantene med mistanke om tilfellet,

Landet var et av de siste i Amerika og Karibia som rapporterte tilstedeværelsen av infeksjonen på dets territorium.

Nyhetsartikkel av Radio Havana Cuba, 14.03.2010


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s