Cuba tapte 5,6 milliarder dollar i fjor på grunn av den amerikanske blokaden!

Utenriksminister Rodriguez minnet om skader for akkumulerte USD 144,4 milliarder til nåværende priser i løpet av seks tiår. I løpet av det siste året har skaden forårsaket av USAs blokade mot Cuba nådd 5,6 milliarder dollar, sa utenriksminister Bruno Rodriguez da han fordømte USA i FNs general-forsamling torsdag.

«Akkumulerte skader over seks tiår på 144,4 milliarder dollar til nåværende priser, er en overveldende byrde for et lite land som Cuba,» understreket han og forklarte at summen er mye større i reelle termer.

«Tatt i betraktning dollarnedskrivningen mot verdien av gull på det internasjonale markedet, har blokaden forårsaket kvantifiserbare skader på over 1098 milliarder dollar.»

Rodriguez bebreidet president Donald Trumps administrasjon for å ha økt de vilkårlige sanksjonene mot landet hans, og understreket at en slik politikk er en form for folkemord og økonomisk krigføring.

«Blokadens grusomhet midt i en pandemi er uten sidestykke,» sa den kubanske ministeren og advarte om at neste president i USA «vil måtte møte den håndfaste virkeligheten av at blokaden skader det kubanske folket og bryter menneskerettighetene.»

Blant de nye problemene som USAs blokade skaper for den kubanske revolusjonen gjør det vanskelig eller umulig å skaffe medisiner, medisinsk utstyr eller beskyttelsesutstyr.

Informasjonen som er sendt til FNs generalsekretariat er grunnlaget for utkastet til resolusjon som Cuba presenterer for å kreve slutten på USAs blokade.

Hvert år siden 1992 har det kubanske forslaget vanligvis fått støtte fra de fleste land, bortsett fra USA og Israel.

teleSUR – Publisert 22. oktober 2020


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s