Cubaforeningen donerer 100.000 kr til kampanjen «en container» til Cuba!

Styret i Cubaforeningen i Norge har besluttet å støtte kampanjen «en container til Cuba» med 100.000 kr!

Cuba er hardt rammet av den 60 år lange økonomiske krigføringen av USA som i de siste årene har blitt ytterligere innstrammet. Samtidig har Covid-19 pandemien forsterket problemene og styrket nøden. Et godt eksempel er turistnæringen som en av Cuba hovedkilder for inntekt, er nå nærmest totalt rammet på grunn av pandemien. Dessverre vil ikke en endring av makten i Det hvite hus med det første endre noe særlig på sanksjonene. Det er derfor vår solidaritet med Cuba høyt nødvendig.

Kampanjen «en container til Cuba» har blitt startet av den Svensk- kubanskforeningen. Målet er å sende en container med nødvendig utstyr til Cuba. Containeren vil bli sendt til byen Holguín på Øst-Cuba og vil være til fordel for lokale og regionale institusjoner. Kampanjen foregår i samarbeid med den cubanske foreningen ICAP (Cuban Institute for Friendship between Peoples) og solidaritetsorganisasjonen Emmaus Åkvarn, Brödet & Fiskarna i Västerås (Sverige) og andre foreninger i samarbeidsorganet Praktisk Solidaritet. Den dansk-kubanske foreningen har også sluttet seg og bidrar med donasjoner.

Klikk her for å lese mer utfyllende om kampanjen!

Støtt Cubaforeningens humanitære arbeid- bli fastgiver

Cubaforeningen driver også med humanitær hjelp til Cuba. I 1987 startet foreningen innsamlingsaksjon som skulle skaffe en halv million kroner til bygging av en skole for 220 blinde og svaksynte barn på Cuba. Fagforeninger, fagforbund og andre ga sine bidrag. Skolen Abel Santa Marika, ble innvidet den 31.12.1989 og er fremdeles i drift for blinde og svaksynte barn.

I 1990 startet styret en utfordringsstafett for kontinuerlig og samlet inn penger til Cuba. Aksjonen fikk navnet Humanitær Hjelp til Cuba. I innsamlingen til denne kampanjen ble givere og andre utfordret til å utfordre venner og andre til å gi bidrag. Denne utfordringsstafetten skaffet mer enn 1000 givere- antallet er økende. I 90-årene betalte foreningen i over fem år, midler til Norsk Folkehjelps prosjekter på Cuba.

I 1996 inngikk Cubaforeningen en avtale med MediCuba Europa (en hjelpeorganisasjon for de europeiske vennskapsforeningene med Cuba). Disse midlene gikk til innkjøp av råvarematerialer til produksjon av medisiner som cubanerne selv produserer. Dette var en både sosialt, økonomisk og vennskapsmessig viktig sak for Cuba. Denne viktige avtalen fortsetter fremdeles og Cubaforeningen bevilger årlig en donasjon på rundt 20.000 kr til MediCuba.

Ettersom Cubaforeningen hverken mottar offentlig støtte og ingen rike onkler, er vårt humanitære støtte til Cuba avhengig av ditt bidrag. Ønsker du å bidra til vår humanitære hjelp eller kanskje bli fast månedlig giver? Så send din donasjon til vår konto for «Humanitær hjelp» på 0540 07 42776, merk donasjonen/betalingen med fullt «navn og humanitær hjelp». Dersom har du forslag på hjelp til Cuba og ønsker å bli aktiv med det humanitære arbeidet, så ta gjerne kontakt.

Noen bilder av skolen Abel Santa Maria


2 kommentarer om “Cubaforeningen donerer 100.000 kr til kampanjen «en container» til Cuba!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s