Trumps sanksjoner har forårsaket 20 milliarder dollar i økonomisk skade for Cuba!

I løpet av sitt mandat som president (2017-2021) innførte tidligere president Donald Trump av USA over 240 ensidige tiltak mot Cuba.

Johana Tablada, fra det cubanske utenriksdepartementet informerte nylig at den tidligere amerikanske presidenten Donald Trumps økonomiske krigføring mot Cuba etterlot seg en skade på 20 milliarder dollar.

«Han forsterket den økonomiske krigføringen mot Cuba helt til siste øyeblikk. Trump utnyttet Covid-19 pandemien som en mulighet til å angripe Cuba med ytterligere innstramming av sanksjonene, i stedet for å lette det,» forsikret Tablada.

11. januar kunngjorde tidligere utenriksminister Mike Pompeo at Cubas blir innlemmet på den amerikanske listen over «land som sponser terrorisme». Tidlig denne måneden innførte han også sanksjoner mot innenriksminister Lazaro Alvarez og hans familie.

Washington har samtidig forsøkt med alle midler på å kutte Cubas internasjonale medisinske samarbeid og fremmet slutten på avtaler med flere land i Latin-Amerika.

USA sanksjonerte oljerelaterte skip og selskaper for å forhindre at Cuba fikk tilgang til drivstoff i 2019.

«Det er en ubegripelig skade på det cubanske folkets velvære på grunn av sanksjoner som ble tatt nøyaktig for å forårsake skade,» sa Tablada og forsikret om at landet sitt ser opp til å forbedre forholdet til USA under Biden-administrasjonen.

Den økonomiske blokaden mot Cuba, som trådte i kraft i 1962, ble lettet i 2015 etter at diplomatiske forhold ble gjenopprettet av president Barack Obamas administrasjon (2009-2017). Biden var visepresident på den tiden.

Men da Trump inntok presidentkontoret, reserverte han forholdet Obama opprettet med Cuba og førte videre den økonomiske krigføringen mot Cuba, som i dag er i et ubeskrivelig brutalt nivå.

I et enestående trekk reaktiverte han også tittel III i Helms-Burton Act, som tillater amerikanske borgere å saksøke selskaper som tjener på eiendom beslaglagt på Cuba. Så langt har 28 rettssaker blitt åpnet for amerikanske domstoler.

Oversatt og noe bearbeidet av Cihan Karakoc, leder i Cubaforeningen

Telesur, 01.21.2020


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s