Massiv vaksinasjon mot COVID-19 begynner i mai i Havanna

Helsearbeidere venter på å motta den første dosen av Soberana 02 COVID-19-vaksinekandidaten, som en del av en vaksinasjonsstudie med kubansk helsepersonell, ved Vedado Teaching Polyclinic i Havanna. Foto. Ramón Espinosa/AP/POOL.

Det kubanske folkehelsedepartementet (MINSAP) kunngjorde denne torsdagen at den massive vaksinasjonen med vaksinekandidatene Abdala og Soberana 02 vil begynne i mai med deltagelse fra 1,7 millioner frivillige fra Havana.

Lederen for Helsedepartementet (MINSAP), María Elena Soto, forklarte at vaksinasjonen ble designet ble designet til å gå gjennom befolkningslag og vil begynne med mennesker som 60 år eller eldre, ifølge nyhetsbyrået Agencia Cubana de Noticias.

I en sending på cubansk fjernsyn forklarte spesialisten at denne aldersgruppen ble prioritert på grunn av de høye risikoene de løper i tilfelle man blir smittet med COVID-19, da de presenterer et større antall komorbiditeter, «som er vist ved antall tilfeller og dødsfall. ”

Soto påpekte at de over 60 år vil bli fulgt av befolkningsgruppen i alderen 40 til 59 år og senere av mennesker mellom 19 og 39 år.

På samme måte presiserte hun at gravide, postpartum og ammende kvinner ikke vil motta COVID-19 injiserbare vaksiner ved denne anledningen, og advarte om at rekonvalesenter fra COVID-19 og dekompenserte pasienter fra sykdommer som hypertensjon, diabetes mellitus og hjertesykdom, også vil bli ekskludert fra studien.

Sitert av nyhetsbyrået, bekreftet legen at de har mange kubanske vaksinekandidater som ikke inneholder Thimerosal, beregnet på personer som er allergiske mot stoffsammensetningen i vaksinene.

MINSAP-tjenestemannen forsikret at menneskelige og tekniske ressurser er forberedt på den massive vaksinasjonen i den kubanske hovedstaden, og la til at legekontorene og lokalene som skal fungere som vaksinasjonssentre allerede er valgt, i tillegg til andre observasjonsrom etter vaksinasjon hvor pasienter vil bli værende en time etter å ha blitt vaksinert.

Under sendingen advarte Soto om at «vaksinen ikke er magisk, den har en prosess, og alle dosene må mottas for å oppnå fullstendig immunitet.»

Selv om de kubanske helsemyndighetene har erklært at midlene Soberana 02 og Abdala er trygge, har øya så langt ikke publisert oppdaterte data om effekten av disse vaksinekandidatene, som for tiden er i fase III av kliniske studier.

I tillegg, med begge kandidatene, gjennomføres allerede vaksinering i Havana og den østlige delen av landet, med sikte på å immunisere helsearbeidere, samt bioteknologi og farmasøytisk sektor, blant andre utvalgte høyrisikogrupper.

Cuba gjennomgår for øyeblikket sitt verste øyeblikk av pandemien, med en økning i antall tilfeller og dødsfall fra sykdommen de siste ukene. Denne onsdagen rapporterte MINSAP om 12 dødsfall og 1207 nye infeksjoner, et tall som representerer en negativ rekord for øya, som allerede er nær å registrere 100.000 diagnostiserte positive tilfeller.

OnCubaNews, 24.03.2021

Oversetting og tilrettelegging av Horacio Fariñas


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s