Cuba styrker sitt engasjement for miljøet

Foto: Prensa Latina

Cuba, det eneste landet i verden med et bærekraftig økologisk utvikling kombinert med en høy HDI, Human Development Index, bekrefter sin forpliktelse til miljøet og fortsetter å styrke sin strategi for å ta vare på det.

Den cubanske statens plan for å møte klimaendringene, kjent som «Plan for livet» ble godkjent for fire år siden og inneholdt konkrete tiltak for å beskytte naturen.

Miljøspørsmål er en prioritet for den cubanske regjeringen. Dette er ikke noe nytt. Siden 1990-tallet har temperaturvariasjoner, nedbør vekslende med tørre perioder og stigende havnivå vært tema for forskning. Data basert på vitenskapelige studier bekrefter at klimaet på Cuba blir varmere; det er variasjon i syklonfrekvenser med kraftige orkaner og flom som utgjør en fare for både natur og bebyggelse nær kysten.

Kunnskapen tilegnet gjennom årene gjorde det mulig for regjeringen i april 2017 å vedta planen for å møte klimaendringene, kjent som «Plan for livet».

Miljøspørsmål spiller en fremtredende rolle i alle områder av Cuba, med fastsatte mål på kort, mellomlang og lang sikt. Til tross for at landet nå kjemper mot Covid-pandemien, fortsetter aktiviteter også på miljøområdet.

Prensa Latina 18.10.2021


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s