Foreningen av etiopiere som studerte på Cuba feiret sitt jubileum og hyllet Fidel Castro

Oslo, 29. november 2021. Etiopere som studerte på Cuba og som nå bor i Norge feiret sitt treårsjubileet for forening med en politisk-festlig aktivitet i Bergen by.

Foreningens president, Tesfaye Korfil, henviste til relevante aspekter av den nåværende cubanske virkeligheten, spesielt virkningen av Covid-19-pandemien, forsterkningen av blokaden som ble pålagt av USA og kampanjen for undergraving og destabilisering som imperialismen førte med målet om å styrte revolusjonen. Likeledes fremhevet han hvordan det cubanske folket til tross for vanskelighetene har grunn til å feire, siden en betydelig forbedring i den epidemiologiske situasjonen er oppnådd takket være den massive vaksinasjonen av befolkningen med egne vaksiner, som har gjort det mulig for landet å gå videre mot normalitet og en gradvis prosess med gjenoppretting av økonomisk og sosial aktivitet.

I sine ord uttrykte Korfil at han og kollegene hans anser Cuba som et andre hjemland og er uendelig takknemlige for den cubanske revolusjonen for muligheten den ga dem til å studere og uteksaminere seg fra ulike spesialiteter.

Anledningen var gunstig å hylle øverstkommanderende Fidel Castro Ruz i anledning 5-årsdagen for hans fysiske avgang. Aspekter av hans liv og tanke ble tatt opp, inkludert hans konsepter om solidaritet og internasjonalisme, takket være at tusenvis av unge mennesker fra forskjellige land, inkludert dem, ble opplært som profesjonelle på Cuba, og cubanske stridende deltok i frigjøringskrigene til afrikanske nasjoner som Etiopia. Emotion grep de tilstedeværende da videoen av sangen «Cabalgando con Fidel» av Raúl Torres ble sett, noe som gjorde det klart at ethio-cubanere, som de kaller seg selv, er blant de takknemlige som for alltid vil følge den historiske lederen av cubaneren. Revolusjon.

Under aktiviteten ble en melding sendt av ambassadør Maité Rivero Torres lest opp. Diplomaten overbrakte sine gratulasjoner til foreningens medlemmer for dette nye jubileet og uttrykte sin stolthet over å bekrefte at Cuba har satt et betydelig preg på alles liv og at det, til tross for årene som har gått, fortsatt er en grunn for dem til å inspirasjon.

Leder av Cubaforeningen, Cihan Karakoc, deltok på markeringen med en hilsningstale og viste sin takknemlighet for at flere står opp for Cuba og hvor viktig vårt solidariske arbeid for Cuba er, som daglig motstår den verste sorten av økonomisk krigføring og imperialistisk aggresjon, men som likevel faner høyt kampen om at «en annne verden er mulig».


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s