Cuba, på toppen av Latin-Amerika og tredjeplass i verden i vaksinasjon mot Covid-19

En mor med sin datteren blir vaksinert med en dose av Soberana-02 COVID-19-vaksinen i Havana, Cuba [Fil: Ramon Espinosa/AP Photo]

Det cubanske folkehelsedepartementet (MINSAP) kunngjorde mandag at landet rangeres på toppen av Latin-Amerika og tredje i verden i vaksinering mot Covid-19, med 83 prosent av befolkningen som hittil er fullvaksinert (9 286 956 personer).

Bare overgått globalt av De forente arabiske emirater og Singapore, har den karibiske nasjonen frem til den 4. desember administrert 28 millioner 644 tusen åtte doser til sine innbyggere av de nasjonalt produserte immunogenene: ‘Soberana 02’, ‘Soberana Plus’ og’ Abdala’.
MINSAP-data indikerer at 10 millioner 192 tusen 588 mennesker på Cuba har fått sin første dose, 9 millioner 238 tusen 960 mennesker har fått andre dose og 8 millioner 777 tusen 419 med den tredje.

På samme måte har totalt 435 tusen 41 innbyggere en booster injeksjon, 65 tusen 330 av dem tilhører kliniske studier og 369 tusen 711 som en del av denne typen vaksinasjon i befolkningen i utvalgte territorier og risikogrupper.

Denne mandagen begynte vaksinasjonen av en booster-dose av ‘Abdala’ i fire av de 15 kommunene i Havanna territoriet: Guanabacoa, Regla, Habana del Este og San Miguel del Padrón.

De som ikke er rekonvalense fra sykdommen og som har blitt inokulert i seks måneder med den fullstendige planen for enhver vaksine vil bli inkludert i denne prosessen.

Den første fasen av boostervaksinasjon på Cuba inkluderte også personell fra Biotechnology and Pharmaceutical Industries BioCubaFarma forretningsgruppen og andre risikosektorer over hele den karibiske øya.

Periódico Ahora, 0.12.2021


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s